Skip to main content

Eğer aksiyon dolu RPG oyunlarını derin karakter özelleştirmeleriyle seviyorsanız, Eleventh Hour Games tarafından geliştirilen Last Epoch’a göz atmayı ihmal etmeyin. Yıkılmaya yüz tutmuş, zaman yolculuğu temalı bir dünyaya adım atacağınız bu oyun; sizi hem görsel açıdan tatmin edecek, hem de sunduğu zengin oynanışla bağlayacak. Fakat bu büyüleyici evrene giriş yapabilmek için bilgisayarınızın gücünü bilmeniz gerekir! Bu yazımızda Last Epoch’u çalıştırmak için gereken sistem özelliklerini ve oyunun kaç GB yer kapladığını inceleyeceğiz.

Teknik Hazırlık: Oyunun Boyutu Kaç GB?

Last Epoch Kaç GB

Last Epoch yaklaşık olarak 20 GB’lık bir disk alanına ihtiyaç duyar. Yükselen grafik kalitesiyle modern oyunların sabit diskte epey yer kapladığının farkındayız. Yine de, Last Epoch bu konuda çok yüksek taleplere sahip değil ve ortalama bir bilgisayarda rahatlıkla yer bulabilir. Öte yandan oyunun geliştiricileri, yükleme süresini kısaltmak ve oyun performansını arttırmak için SSD disk kullanmayı öneriyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

Last Epoch’u sorunsuz oynayabilmeniz için bilgisayarınızın aşağıdaki minimum özelliklere sahip olması gerekir:

  • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2500 veya AMD FX 4350
  • Bellek (RAM): 6 GB
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 660 Ti veya AMD Radeon R9 270 (2 GB VRAM)
  • Depolama: 20 GB boş disk alanı

Bu sistem gereksinimleri size tanıdık gelebilir çünkü oldukça mütevazı. Last Epoch; çok yeni ve üst düzey donanımlar isteyen bir oyun değil. Dolayısıyla eskimiş sayılabilecek bilgisayarlarda bile akıcı bir şekilde çalışabilir.

Yüksek Performans İsteyenler İçin: Önerilen Sistem Gereksinimleri

Eğer Last Epoch’un grafiklerini tam potansiyeliyle görmek, hiçbir takılma olmadan olabildiğince yüksek kare hızlarında (FPS) oynamak isterseniz, sisteminizin şu özellikleri taşıması öneriliyor:

  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-6500 veya AMD Ryzen 3 1200
  • Bellek (RAM): 8 GB
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon RX 480 (4 GB VRAM)
  • Depolama: 20 GB boş disk alanı (SSD öneriliyor)

Önerilen sistem özellikleri oyunun grafiksel açıdan en iyi yüzünü görmek isteyenler için hazırlanmıştır. Özellikle ekran kartı noktasında belirgin bir yükseltmeden söz ediyoruz. Önerilen sistemle birlikte daha yüksek çözünürlüklere çıkabilir ve grafik detaylarını arttırabilirsiniz.

Oyunu Almadan Önce Sistem Gereksinimlerini Gözden Geçirin

Bir oyunun gerektirdiği sistem özelliklerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Zira bu gereksinimlere uymayan bilgisayarlarda oyun akıcı bir şekilde çalışmayabilir ve kasmalar, görüntü hataları gibi sorunlar yaşanabilir. Oynadığınız oyundan yüksek verim almak için, sistem özelliklerinin, oyunun taleplerine karşılık vermesi veya bunları geçmesi gereklidir. Unutmayın, sistem gereksinimleri sayesinde bilgisayarınızın gücünü bilir ve satın almayı düşündüğünüz oyunları oynayıp oynayamayacağınıza bilinçli bir şekilde karar verebilirsiniz.

Eski Bilgisayarlar İçin Uygun Bir Oyun

Eğer bilgisayarınız eski sayılabilecek bir donanıma sahipse ve AAA oyunlar için sisteminizi yükseltmeyi planlamıyorsanız, Last Epoch size mükemmel bir seçenek olabilir. Akıcı oynanışı, tatmin edici grafik kalitesi ve etkileyici karakter özelleştirmeleriyle bu oyun, saatlerinizi harcayacağınız bir deneyim sunabilir. Üstelik bunu yeni bir bilgisayar kasası toplamadan yapabileceksiniz.

Ayarları Kendinize Göre Yapılandırarak Dengeyi Bulun

Her oyun gibi Last Epoch da farklı grafik ayarlarına ve kişiselleştirme olanaklarına sahiptir. Sisteminiz çok yüksek performansa sahip olmasa bile, görsel ayarları kısmak suretiyle FPS oranınızı arttırabilir ve daha akıcı bir deneyime kavuşabilirsiniz. Çözünürlük ayarı, gölgelerin kalitesi, doku detayları gibi unsurları tercihinize göre düzenlemek, bilgisayarınıza fazla yük bindirmeden oyunu oynamanızı sağlayabilir.

Denedikten Sonra Karar Verin

Her ne kadar sistem gereksinimleri bir rehber olsa da, bazen bu şartları çok az farkla sağlayamayan bir bilgisayar oyunu sorunsuz çalıştırabilir. Öte yandan önerilen sistem özelliklerini karşılıyor olsanız bile oyununuzda ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlar yazılım, donanım, sürücü ya da işletim sistemi gibi çok çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. Bu yüzden emin olmanın en iyi yolu oyunu deneyip, kendi sisteminizde nasıl performans gösterdiğini görmektir.

Donanımın Performansı Nasıl Etkiler?

Sisteminiz ne kadar güçlü olursa, Last Epoch’u o kadar yüksek ayarlarda ve daha akıcı bir şekilde oynayabileceğinizi unutmayın. Güçlü bir ekran kartı, oyun içinde daha yüksek çözünürlük ve kare hızı anlamına gelir. Aynı şekilde bir SSD yükleme sürelerini azaltır ve oyun dünyasını daha hızlı gezinmenizi sağlar. Yeterli miktarda RAM ise daha az takılma ve daha sorunsuz bir deneyim sunar.

Last Epoch eski ve ortalama sistemlerle bile tatmin edici bir performansla çalışabilen bir RPG. Oyun piyasasındaki en üst düzey grafik performansını göstermese de yeterli düzeyde bir görsellik sunuyor. Oyunun boyutu da çok büyük sayılmaz. Eğer bilgisayarı yenilemeye niyetiniz yoksa Last Epoch değerlendirebileceğiniz harika bir seçenek olacaktır. Yine de her oyunda olduğu gibi sistem gereksinimleri ve İnternet bağlantınızın önemli olduğunu unutmayın.