Skip to main content

YouTube, hiç şüphesiz dünyanın en çok kullanılan video platformlarından biri. İçerik üreticileri burada milyonlarca kullanıcıya ulaşabilme imkanı bulur. Ancak YouTube da diğer pek çok ücretsiz platform gibi gelirini kullanıcılarına gösterdiği reklamlarla sağlamaktadır.

Ne yazık ki son yıllarda YouTube reklamlarının hem sayısında hem de süresinde ciddi bir artış gözlenmektedir. Artık bir videoyu izlemek istediğimizde reklamlarla çok fazla boğuşmak zorunda kalıyoruz. Hem video öncesi hem de video esnasında birçok reklamla karşılaşmak cabası.

YouTube’un aldığı reklam karşıtı önlemlere rağmen verdiğimiz tüm eklentiler reklamları sorunsuz bir şekilde engellemeyi başarıyor. Böylece size sevdiğiniz videoları kesintisiz şekilde izlemek kalıyor.

Peki bu sinir bozucu YouTube reklamlarından nasıl kurtulabiliriz? İşte size 10 popüler YouTube AdBlock eklentisi önerisi! Bu Chrome eklentileri, izleme deneyiminizi reklamlardan arındırmaya yardımcı olacaktır.

YouTube AdBlock Önerileri

Bu yazıda, YouTube reklamlarını engellemek için kullanabileceğiniz birçok farklı Chrome eklentisini listeledik. Hepsi farklı özellikleri ve kullanım kolaylıkları ile öne çıkıyor. Şimdi bunlara kısaca bir göz atalım:

  • YouTube Adblock by Friendly
  • uBlock Origin
  • Youtube™ için Adblock
  • Ad Skip Master for Youtube
  • TubeBlock – Adblock for Youtube
  • Adblock for YouTube
  • AdBlock
  • AdBlock Plus
  • Adguard AdBlocker
  • AdAway (Reklam Engelleyici)

Gördüğünüz gibi Chrome için birçok ücretsiz eklenti mevcut. Hangisi sizin için en uygunu, deneyerek keşfedebilirsiniz. Hepsi kolay kurulum ve kullanıma sahip. Sizler için bu eklentileri detaylı olarak anlattık, tümünü yazının devamında bulabilirsiniz. Keyifli okumalar.

1. YouTube Adblock by Friendly

YouTube Adblock by Friendly, YouTube reklamlarını engellemek için tasarlanmış bir Chrome eklentisidir. Eklenti YouTube’un ana sayfasında, videolarda ve arama sonuçlarında yer alan tüm reklamları engeller. Eklenti, reklamları engellemek için çeşitli filtreleme yöntemleri kullanır. Bu yöntemler arasında, URL’leri engellemek, JavaScript’i engellemek ve reklamları kod düzeyinde engellemek bulunur.

YouTube Adblock by Friendly indir

2. uBlock Origin

uBlock Origin

uBlock Origin, Chromium tabanlı tarayıcılar için ücretsiz bir reklam engelleme eklentisidir. Basit ve hafif tasarımıyla sistem kaynaklarını çok fazla tüketmez. YouTube reklamlarını engellemede oldukça etkilidir. Güncel sürümüyle birlikte YouTube’un reklamlarını sorunsuz engelliyor ve YouTube’un reklam karşıtı önlemlerini aşarak sorunsuz bir deneyim sunuyor.

uBlock Origin indir

3. Youtube™ için Adblock

Youtube™ için Adblock

Youtube™ için Adblock, YouTube’a özel geliştirilmiş bir AdBlock eklentisidir. Basit arayüzü ve etkili filtreleme seçenekleri ile öne çıkan bu eklenti, YouTube reklamlarını engelleyebiliyor.

Youtube™ için Adblock indir

4. Ad Skip Master for Youtube

Ad Skip Master for Youtube

Ad Skip Master for Youtube, YouTube reklamlarını otomatik olarak atlamanızı sağlayan bir Chrome eklentisidir. Eklenti YouTube’un ana sayfasında, videolarda ve arama sonuçlarında yer alan tüm reklamları otomatik olarak atlar. Böylece reklamı beklemek zorunda kalmadan videonuza hemen geçiş yapabilirsiniz.

Ad Skip Master for Youtube indir

5. TubeBlock – Adblock for Youtube

TubeBlock - Adblock for Youtube

TubeBlock – Adblock for Youtube, YouTube’da rahatsız edici reklamlardan kurtulmanızı ve daha temiz ve keyifli bir YouTube deneyimi yaşamanızı sağlayan bir reklam engelleme çözümdür. Tüm reklam türlerini kolayca engelleyebilir, sayfa yükleme sürelerini hızlandırabilir, YouTube’u kesintisiz ve dikkat dağıtıcı olmadan gezinebilir, gizliliğinizi ve güvenliğinizi koruyabilirsiniz.

TubeBlock - Adblock for Youtube indir

6. Adblock for YouTube

Adblock for YouTube

Adblock for YouTube, YouTube videolarındaki reklamları ve diğer türdeki reklamları engelleyen basit bir Chrome tarayıcı uzantısıdır. YouTube deneyiminizi daha hızlı ve temiz hale getirir.

Adblock for YouTube indir

7. AdBlock

AdBlock

AdBlock da uBlock Origin gibi ücretsiz bir Chrome eklentisidir. 10 yılı aşkın süredir geliştirilmekte olan bu eklenti, reklamları engellemede oldukça başarılıdır. Özelleştirilebilir filtreleri sayesinde istenmeyen reklamlar kolaylıkla engellenebilir. Tarayıcınızda açtığınız tüm reklamları engellerken aynı zamanda YouTube video reklamlarını engellemek için de kullanabilirsiniz.

AdBlock indir

8. AdBlock Plus

AdBlock Plus

AdBlock Plus, Chrome, Firefox, Safari ve Opera için geliştirilmiş popüler bir reklam engelleme eklentisidir. Gelişmiş filtreleme seçenekleriyle istenmeyen reklamları engellemekte oldukça etkilidir. YouTube reklamlarını sessizce engelleyebilir.

 AdBlock Plus indir

9. Adguard AdBlocker

Adguard AdBlocker

Adguard AdBlocker da sadece reklam engellemeye odaklanmış güçlü bir Chrome eklentisidir. Özellikle YouTube reklamlarını engelleme konusunda etkili çözümler sunar.

Adguard AdBlocker indir

10. AdAway (Reklam Engelleyici)

AdAway (Reklam Engelleyici)

AdAway, Areklamları engellemek için tasarlanmış bir chrome eklentisidir. Web’de gezindiğiniz tüm sitelerdeki reklamları engellemesinin yanı sıra, YouTube içindeki reklamları da engelleyerek temiz bir video izleme deneyimi sunar.

AdAway (Reklam Engelleyici) indir

Farklı Alternatifleri Deneyin

Brave tarayıcısı, yerleşik adblock özelliği sayesinde YouTube reklamlarını otomatik olarak engeller. Reklam engelleme konusunda uzmanlaşmış bu tarayıcıyı deneyebilirsiniz.

Bunun dışında bazı kullanıcılar YouTube Premium aboneliğine geçerek reklamsız YouTube deneyimi yaşıyorlar. Ancak bu abonelik ücretli olduğundan herkes için uygun bir seçenek olmayabilir.

YouTube Vanced, YouTube’un reklamsız versiyonu olarak bilinen üçüncü parti bir uygulamadır. Ancak geliştiricileri nedeniyle artık desteklenmemektedir. Yine de bazı kullanıcılar hala bu uygulamayı kullanıyor olabilir.

Dilerseniz bu alternatif yöntemleri de Chrome eklentileriyle birlikte deneyebilir ve size en uygun çözümü bulabilirsiniz. Önemli olan keyifli ve reklamsız bir YouTube deneyimi yaşayabilmek!

Bu Eklentiler Hangi Tarayıcılarda Çalışıyor?

Bahsi geçen YouTube reklam engelleme eklentilerinin çoğu Chrome tarayıcısı için geliştirilmiş olsa da aslında Chromium tabanlı diğer tarayıcılarda da sorunsuz çalışır.

Chromium açık kaynaklı bir tarayıcı motorudur ve Chrome, Microsoft Edge, Opera, Brave gibi birçok tarayıcı bu altyapıyı kullanır. Dolayısıyla bu eklentileri Chromium tabanlı tarayıcıların çoğunda deneyebilirsiniz.

Chrome, Edge, Opera, Vivaldi, Yandex Browser ve Chrome OS gibi işletim sistemlerinde de bu eklentileri yükleyip kullanabilirsiniz. YouTube reklam engelleme konusunda size esneklik sağlayacak şekilde çalışırlar.

Chrome dışında da tercih ettiğiniz modern Chromium tabanlı başka bir tarayıcı kullanıyorsanız, bu eklentilerin çoğunu onlarla da kullanabilirsiniz. Hepsiyle uyumlu olmasa da deneyerek en uygun çözüme ulaşabilirsiniz.

Eklentiler Belli Aralıklarla Otomatik Olarak Güncellenebilir

YouTube sürekli yeni reklam engelleme karşıtı önlemler almaktadır. Ancak bu Chrome eklentileri de periyodik olarak güncellenerek YouTube’un yeni önlemlerini bypass etmeyi başarır.

Çoğu popüler eklenti, arka planda otomatik güncellemeler sayesinde YouTube’daki reklamlara karşı etkin kalmaya devam eder. Geliştiriciler, yeni reklam engelleme algoritmlarına karşı yeni filtreler ekleyerek eklentileri güncel tutarlar.

Dolayısıyla kullanıcılar olarak bizim yapmamız gereken, bu eklentileri indirdikten sonra ara sıra güncellemeleri kontrol etmek olacaktır. Böylelikle YouTube’un yeni önlemlerini atlatan en güncel sürüme sahip olmuş oluruz.

Ayrıca bu yazımız da ilginizi çekebilir: 6 Adet Twitch Adblock Önerisi